Παραδοσιακή Ψησταριά
"η τσιούργιακα"
στην Αετιά Γρεβενών
& Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

τηλ. 2462 0 81220 (και φαξ) - 22700
κινητό: 6932 451104
Web Site: www.fora.gr/aetia

Ο ξενώνας “Τσούργιακας” χτίστηκε με πολύ φροντίδα από τα αδέρφια Στέργιο και Γιώργο Μπατσίλα και ντύθηκε με πολύ μεράκι με παραδοσιακά υλικά που χρησιμοποιεί η ορεινή Πίνδος. Διαθέτει δωμάτια  με δικό τους λουτρό και θέρμανση. Διακοσμημένα με γούστο και ζεστά χρώματα, άνετα, με όλες τις ανέσεις που διευκολύνουν τους επισκέπτες. Όλα τα δωμάτια έχουν φανταστική θέα και μπαλκόνι
Το χωριό το χειμώνα ερημώνει, αλλά ο “Τσούργιακας” αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους του Νομού.
Από την Αετιά, έχετε εύκολη πρόσβαση στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, τον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, τα βλαχοχώρια.

Η Αετιά βρίσκεται σκαρφαλωμένη στη μία πλευρά του εντυπωσιακού φαραγγιού του Στομίου που ανάμεσά του περνά το Σμιξιώτικο ρέμα. Η παλιά ονομασία του χωριού ήταν Τσούργιακας. Αργότερα το όνομα Τσούργιακας μεταβιβάστηκε στον ασβεστολιθικό βράχο του φαραγγιού. Η κορυφή του Τσούργιακα έχει υψόμετρο 1339μ.. Η Αετιά, αποτελούσε σταθμό στις μετακινήσεις των κοπαδιών προς τα θερινά βοσκοτόπια. Πολύ κοντά στην Αετιά υπήρχε ένα από τα πιο γνωστά χάνια της περιοχής, το Χάνι του Λόλα.

Μόνο όταν βρεθεί κανείς στην Αετιά, μπορεί να νιώσει τα προνόμια του τόπου που είναι σε θέση να ελέγχει. Η έντονη και επιβλητική παρουσία της φύσης, επιδρά στον άνθρωπο κι ανοίγει δρόμους για την αρμονική συμβίωσή του με το φυσικό περιβάλλον. 

Η ψησταριά
Στη ψησταριά του ξενώνα θα απολαύσετε καλοψημένα ντόπια κρέατα, από ζώα (αρνιά, κατσίκια, πρόβατα, κουνέλια) που μεγαλώνουμε στο χωριό, κυνήγι (αγριογούρουνα), super ομελέτες από φρεσκότατα αυγά κότας και πάπιας, χειροποίητα δικά μας ζυμαρικά, (τραχανά, χυλοπίτες), και δικής μας παραγωγής τυριά, ανεβατό γιαούρτι και ξυνόγαλο.

Zoom in
Τα ίδια προϊόντα μπορείτε να προμηθευτείτε και για το σπίτι σας. 
Ο χώρος θερμαίνεται από ένα μεγάλο πέτρινο τζάκι. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεόραση ενώ υπάρχει σύνδεση με δορυφορικά κανάλια.

Για τη θερινή περίοδο, υπάρχει περιποιημένη πέτρινη αυλή και μεγάλος χώρος για να παίζουν τα παιδιά.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Για να παρακολουθήσετε το εκπληκτικό θέαμα των καταρρακτών  στους βράχους του φαραγγιού, υπάρχει όμορφα διαμορφωμένος και ασφαλής χώρος. Παράλληλα, χαρείτε πανέμορφες διαδρομές για πεζοπορία στη γύρω περιοχή. 
Πολύ κοντά στην Αετιά, στη θέση Καστρί, η αρχαιολογική σκαπάνη πρόσφατα, έφερε στο φως, μεγίστης αρχαιολογικής σημασίας ευρήματα για τον Ελλαδικό χώρο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα χρειαστεί χρόνος για την ολοκλήρωσή της. Πρόκειται για μία Ακρόπολη με αξιόλογο πολιτισμό σε μια από τις πιο προνομιούχες θέσεις–κλειδιά της ευρύτερης περιοχής. 
Πάνω στα αρχαία ερείπια, η εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων, μαρτυρεί την ύπαρξη πολιτισμών που προηγήθηκαν.
Πολύ κοντά στην Αετιά επίσης, βρίσκεται το ιστορικό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία που κι αυτό χτισμένο σε περίοπτη θέση, θυμίζει αρχαίο ιερό. Τριγύρω, διακρίνονται αρχαιολογικά ερείπια.
"η τσιούργιακα"
στην Αετιά Γρεβενών
Παραδοσιακή Ψησταριά
&
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

τηλ. 2462 0 81220 (και φαξ) - 22700, κινητό: 6932 451104
Web Site: www.fora.gr/aetia
Αυτό το site έχει κατασκευαστεί από τη ΦΟΡά