www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Σούπα με μπακαλιάρο 
  • Υλικά για 6 άτομα:
    • 750γρ. μπακαλιάρο παστό
    • 30γρ. βούτυρο
    • 1 λίτρο γάλα
    • 2 αβγά
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
    • 3 κλωνάρια μαϊντανό 
    • 12 λεπτές φέτες ψημένο ψωμί 
    • πιπέρι
  • Εκτέλεση :

  •  

     

    Για να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον μουλιάζουμε σε κρύο νερό για πολλές ώρες. Εναλλακτικά βράζουμε το ψάρι πολλές φορές, το ξεπλένουμε ανάμεσα στα βρασίματα και αλλάζουμε κάθε φορά νερό. Με αυτόν τον τρόπο ελαττώνεται και ο χρόνος ετοιμασίας. Στη συνέχεια καλύπτουμε τον μπακαλιάρο με νερό μέσα σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Τον αποσύρουμε και τον στραγγίζουμε. Αφού τον ξεπλύνουμε με κρύο νερό, τον κόβουμε σε μερίδες και τον βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα καλυμμένο με γάλα. Ρίχνουμε πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τον μπακαλιάρο να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα αβγά για 8΄, κατόπιν τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε στα τέσσερα και τα λιώνουμε με πιρούνι. Αδειάζουμε τον μπακαλιάρο και τον ζωμό του σε ζεστή σουπιέρα, προσθέτουμε το βούτυρο, τα λειωμένα αβγά και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε τη σούπα με το ψημένο ψωμί ή τοποθετούμε το ψωμί στο βάθος της σουπιέρας για να μουλιάσει. 

Επιμέλεια: Margarita
www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here