www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Πετζέλ ατζάμ (κοτόπουλο με καρύδα)
  • Υλικά για 4-6 άτομα:
    • 1½ κιλό κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομμένο σε μερίδες
    • 1 ½ κ.σ. λάδι
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 1 κ.κ. τσίλι σε σκόνη
    • 125γρ. ψημένα φιστίκια κάσιους(ανάλατα)
    • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 1 κ.σ. ζλαχαρη
    • 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
    • 50γρ. κρέμα καρύδας διαλυμένη σε 120γρ. βραστό νερό
    • αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση :
    Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο καυτό λάδι το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το τσίλι. Τα γυρίζουμε δύο-τρείς φορές, βάζουμε ξανά το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα φιστίκια, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και το αλατοπίπερο. Τελευταίο ρίχνουμε τη διαλυμένη στο νερό κρέμα καρύδας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄-40΄. Συνοδεύουμε με ρύζι(κατά προτίμηση στον ατμό).
    x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

    Χοιρινό κεμπάπ

  • Υλικά για 4 άτομα:
    • 450γρ. ψαχνό χοιρινού
    • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 
    • 1 ½ κ.κ. πιπερόριζα σκόνη
    • 125γρ. ανάλατα φιστίκια 
    • 2 κ.σ. λάδι
    • 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένο
    • ½ κ.κ. κόλιαντρο
    • 1/4 κ.κ. τσίλι σε σκόνη
    • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα καρύδας
    • 1 κ.κ. μαύρη ζάχαρη
  • Εκτέλεση :

  • Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Το περνάμε σε οκτώ καλαμάκια για σουβλάκι. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και 1 κ.κ. πιπερόριζα. Περιχύνουμε τη σάλτσα στο κρέας και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30΄. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τα φιστίκια και ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα φιστίκια, το σκόρδο, το κόλιαντρο, το τσίλι, την υπόλοιπη πιπερόριζα και το αλάτι και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. ‘Οταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ ώσπου να πήξει η σάλτσα. Ψήνουμε το κρέας στο γκριλ για 6΄ περίπου γυρίζοντάς το μερικές φορές. Σερβίρουμε τα κεμπάπ ζεστά και τη σάλτσα ξεχωριστά σε ένα μπολ.

    Επιμέλεια: Margarita

www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here