www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΣΚΟΤΙΑ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Μαριναρισμένες καπνιστές ρέγκες
  • Υλικά για 4 άτομα :
    • 4 φιλέτα ρέγκας
    • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    • 5 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 1/4 κ.κ. μουστάρδα σε σκόνη
    • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • ροδέλες κρεμμυδιού, μαϊντανό και πάπρικα, για γαρνίρισμα
  • Εκτέλεση :
    Καθαρίζουμε τις ρέγκες. Τις βάζουμε με την πέτσα κάτω, κρατάμε την άκρη και βγάζουμε το ψαχνό του ψαριού με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σε μια κανάτα χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά(εκτός από αυτά που είναι για γαρνίρισμα) προσθέτοντας όσο πιπέρι θέλουμε. Βάζουμε τις ρέγκες σε ένα ρηχό πιάτο και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για οκτώ ώρες τουλάχιστον. Γυρίζουμε τις ρέγκες στη μαρινάτα κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Για να σερβίρουμε βγάζουμε τις ρέγκες από τη μαρινάτα και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τις διπλώνουμε και τις τοποθετούμε σε μια στρώση σε ένα πιάτο. Τις περιχύνουμε με το μαρινάρισμα και τις γαρνίρουμε με τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και την πάπρικα. Σερβίρουμε τις ρέγκες κρύες με ψωμί σικάλεως ή ψωμάκια, βούτυρο και λευκό ξηρό κρασί. 

    Επιμέλεια: Margarita

www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here