www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here
ΦΟΡά ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ..
ΣΜΥΡΝΗ
< ΚΕΝΤΡΙΚΗ < ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ |
.
    Κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας
  • Υλικά για 4 άτομα :
    • 1 κ. κρέας μοσχαρίσιο
    • ½ κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
    • 2 κρεμμύδια
    • 1 κ. ντομάτες
    • 1 κ.κ. ζάχαρη
    • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
    • 6 μελιτζάνες
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • 2 κ.σ. αλεύρι
    • 1 κούπα τσαγιού γάλα
    • 3 κούπες τσαγιού τυρί τριμμένο(φέτα)
  • Εκτέλεση :

  • Καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα το κρέας, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ώσπου να μαραθούν. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο και τις περνάμε από μηχανή αλέσματος. Φτιάχνουμε αραιή μπεσαμέλ με το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με το κοκκινιστό κρέας.

    χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ

    Ψάρι παπατζήδικο

  • Υλικά για 2 άτομα :
    • 1 κ. ψάρι για φούρνο
    • 1 κ. κρεμμύδια
    • 3γρ. σαφράν
    • λάδι
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • ξύδι 
  • Εκτέλεση :

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το μισό σαφράν και αφήνουμε να βράσουν σε λίγο νερό ώσπου να ψηθούν τα κρεμμύδια. Τα περνάμε από τρυπητό και τοποθετούμε το ζουμί σε μεγάλο ταψί. Διαλύουμε σε σκεύος το υπόλοιπο σαφράν με ξίδι. Αφού αφαιρέσουμε την ουρά και το κεφάλι από το ψάρι, το κόβουμε, το αλατίζουμε και το βουτάμε στο μείγμα σαφράν και ξιδιού. Μετά τοποθετούμε το ψάρι στο ταψί με το βρασμένο ζουμί, προσθέτουμε λάδι και πιπέρι και ψήνουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό.

    χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ-χ

    Χαλβάς με γάλα

  • Υλικά για 4 άτομα :
    • 1 κ. γάλα
    • ½ κ. σιμιγδάλι χονδρό
    • 700γρ. ζάχαρη
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • χονδροκομμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρια ή καρύδια(προαιρετικά)
  • Εκτέλεση :
    Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σε άλλη εστία καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το βούτυρο, το οποίο έχουμε προηγουμένως κάψει και ανακατεύομε. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα ζεστό και αφήνουμε να πήξει. Απομακρύνουμε το μείγμα από τη εστία, σκεπάζουμε και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Σερβίρουμε τον χαλβά σε κομμάτια και πασπαλίζουμε κανέλα. 

    Επιμέλεια: Margarita

www.fora.gr
WWW-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Click Here