ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2002. Πεζόδρομος Γρεβενών.
Ώρα 16:15 Απέναντί μου ο «Νούλης», γνωστός στους πάντες, εντός και εκτός νομού. Στο πρόσωπό του είναι εμφανέστατη η κούραση όλων των τελευταίων ημερών, αλλά δείχνει να έχει ακόμη αποθέματα δύναμης και κουράγιου. Δίπλα του ο «Ρόκ». Και οι δυο κοιτούν τον ουρανό, που έχει ήδη σκοτεινιάσει. Οι πρώτες σταγόνες πέφτουν και αρχίζουν οι πρώτες ανησυχίες. Μ’ ένα στόμα και οι δύο μονολογούν: «τι να κάνουμε άλλο ...». Και πράγματι έτσι ήταν, συμβόλαιο με το Θεό δεν μπορούσε να είχε γίνει. Η ΕΜΥ ήταν κατηγορηματική και μιλούσε για επιδείνωση του καιρού και βροχές και οι πρακτικοί μετεωρολόγοι και αυτοί δεν άφηναν περιθώρια λάθους.
Ωρα 22:30 Με έκδηλη την αγωνία μαζί με τον συνάδελφό μου Γιώργο Τσιάντα μπαίνουμε στο Βαν της ΕΤ3. Δεν προλαβαίνουμε να αντικρίσουμε τον σκηνοθέτη μας, Φαίδωνα Λαζαρίδη και πίσω μας ο «Ροκ». «Μπράβο παιδιά σήμερα δουλέψατε και βγάλατε έναν νομό από την απομόνωση. Τα Γρεβενά έχουν πλέον και τα Ανακατωσάρια».

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2001 Πεζόδρομος Γρεβενών
Πρωινές ώρες «Έχασες και εσύ και η ΕΤ3». Αυτά ήταν τα λόγια του «Νούλη», μόλις με αντίκρισε. Και συνέχισε: «κοίταξε του χρόνου θέλουμε ζωντανή κάλυψη. Τι παρέλαση Κοζάνης και τι καρναβάλια Πάτρας. ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ». Το έλεγε και το πίστευε. Κλεφτά το Σάββατο που είχε περάσει είδα στο Τ. R. M. πλάνα από την πλατεία των Γρεβενών και τους πεζόδρομους και δεν το κρύβω ενθουσιάστηκα, γιατί είχα να τα ξαναδώ έτσι αποκριές από το 1980, από τότε που κάναμε και εμείς ως μαθητές τις αποκριάτικες εξορμήσεις μας. «Καλό, μπράβο, αλλά για να βγει τηλεοπτικά θέλει δουλειά» θυμάμαι ότι του είπα.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2002 (Στο σπίτι μου απέναντι στον υπολογιστή). Σήμερα αρκετά ήρεμος και ξεκούραστος δράττομαι της ευκαιρίας να δώσω και εγώ τα εύσημα στον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Γρεβενών και σε όσους τους πίστεψαν (δεν κρύβω την αμαρτία μου να πω ότι ήμουνα αρκετά διστακτικός. Το έχει η δουλειά μας, που μερικές φορές θέλει το τέλειο, αλλά σπάνια το επιτυγχάνουμε), γιατί πιστεύω πως η ηθική ικανοποίηση είναι αυτή που μετρά. Καθημερινά λαμβάνω, ως αποδέκτης των τηλεθεατών της ΕΤ3, απ’ όλη την Ελλάδα, τα εύσημα για τους διοργανωτές και για τα «Ανακατωσάρια» που παρακολούθησαν σε απευθείας μετάδοση για μιάμιση ώρα το βράδυ του Σαββάτου. Η ιδέα τους για τη μετάδοση άξιζε πραγματικά και πιστεύω ότι πείσθηκαν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι (ανάμεσά τους και εγώ) ότι τα Γρεβενά μπορούν να έχουν το δικό τους σημείο αναφοράς στις Απόκριες, απέναντι σε πόλεις που ήδη έχουν παράδοση, γιατί όλοι εμείς οι γρεβενιώτες (εδώ είμαι και εγώ) ξέρουμε να γλεντάμε, έτσι απλά, όπως έγινε και το περασμένο Σάββατο.
Ευχή μου: Τα «Ανακατωσάρια» να γίνουν κτήμα του καθενός μας, άλλωστε τα μέλη του Μ.Ο.Γ. μας τα χάρισαν και προπαντός ας αφήσουμε στην άκρη τις μικρότητες ή τα όποια λάθη οργανωτικά ή μη που έγιναν και ας βάλουμε από ένα λιθαράκι για να είναι κάθε χρόνο και καλύτερα.

 Μάκης Νασιάδης


ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ηλεκτρονική εφημερίδα
www.fora.gr/grevena
grevena.net

Αυτό το site έχει κατασκευαστεί από τη ΦΟΡΑ
ψάξτο