Θέλω
τα καλύτερα λουκάνικα
της πόλης
  • Λουκάνικα παραγωγής μας με παραδοσιακό τρόπο
    • με πράσο παραδοσιακά
    • με ρίγανη ταβέρνας
    • με πορτοκάλι ελαφριά
    • με σκορδο πικάντικα
    • με μοσχάρι και κρασί και γραβιέρα άλλη γεύση
    • με μανιτάρια γρεβενιώτικα


  • ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ


  • ΡΟΛΑ (με διαφορετικές γεύσεις)
    • με μοσχάρι
    • με χοιρινό
    • με κοτόπουλο


  • ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ
    ΣΟΥΒΛΑΣ - ΦΟΥΡΝΟΥ


  • ΣΠΛΗΝΑΝΤΕΡΟ


  • ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ


  • ΣΝΙΤΣΕΛ ΠΑΝΕ


  • ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


  • ΚΕΜΠΑΠ

    • με  ΠΡΟΒΑΤΟ

    • με  Ζ ΥΓΟΥΡΙ

    • με  ΧΟΙΡΙΝΟ


ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ - ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ
ΚΕΜΠΑΠ - ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΣΧΑΡΑΣ

10 μικρά μυστικά για το κρέας
1. Δεν υπάρχει “καλό” ή “κακό”  κρέας. Υπάρχει “ κατάλληλο” ή “ ακατάλληλο” κομμάτι για το είδος του φαγητού που θα μαγειρέψουμε.
2. Η γευστικότητα και η τρυφερότητα του κρέατος είναι αταίριαστα. Σε κάθε κομμάτι, όσο αυξάνεται η μία τόσο ελαττώνεται η άλλη.
3. Η γευστικότητα αυξάνεται όσο τα κομμάτια βρίσκονται προς το μπροστινό μέρος του ζώου και όσο πιο μεγάλη είναι η ηλικία του ζώου, ενώ η τρυφερότητα το αντίθετο.
4. Το σίτεμα, ωφελεί μόνο στα κομμάτια που προορίζονται για ψήσιμο. Τα σκληρά κομμάτια δεν μαλακώνουν, όσος καιρός κι αν περάσει!
5. Τα σκληρά αλλά γευστικά κομμάτια, μαλακώνουν και νοστιμίζουν με το βράσιμο στο μαγείρεμα ενώ τα τρυφερά αλλά λιγότερο νόστιμα, νοστιμίζουν στο φούρνο, στο τηγάνι ή στη σχάρα.
6. Για να έχουμε νόστιμο και αρωματικό ζωμό, πρέπει να βάλουμε ταυτόχρονα το κρέας και το κρύο νερό στη χύτρα. Αν βάλουμε το κρέας αφού βράσει το νερό, τότε θα έχουμε νόστιμο κρέας κι “ελαφρύ” ζωμό.
7. Τα κρέατα που μαγειρεύονται ψητά, είναι τρυφερά, χυμώδη και ελκυστικά και απαιτούν λιγότερο χρόνο ψησίματος.
8. Το λίπος, Βελτιώνει την τρυφερότητα, τη γεύση και το άρωμα του κρέατος. Ωστόσο, οι ιδιότητες του ψαχνού δεν μεταβάλλονται αν αφαιρέσουμε το ορατό λίπος.
9. Φρέσκο, είναι το κόκκινο, λαμπερό και σφιχτό κομμάτι ενώ το
κεραμιδί, θαμπό, πλαδαρό ή νερουλιασμένο κρέας, είναι παλιό.
10. Στη συντήρηση του σπιτικού ψυγείου, το κρέας πρέπει να αερίζεται από παντού και να μένει το πολύ 6-7 ημέρες. Στην κατάψυξη, πρέπει να είναι πάντοτε τυλιγμένο αεροστεγώς ή σε δοχείο και για διάστημα μέχρι 3 μήνες.
----------
επιλογές χάρτη απ' το site του ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
1.
Οδικός χάρτης Δήμου  12 KB
2.
Πόλη Γρεβενών  18 ΚB
3.
Οδικός χάρτης Νομού  38 KB
4.
Χάρτης Ν. Γρεβενών - Πρόγραμμα Ι. Καποδίστριας  15 KB

kreata.gr

Κρεαταγορά Κώττας
η παραδοσιακή επιχείρηση που ικανοποιεί
τις ανάγκες του σήμερα
ντόπια κρέατα Γρεβενών
ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΚΩΤΤΑΣ
ποιότητα - υγεία - οικονομία
ντόπιο, γρεβενιώτικο, μοσχαράκι γάλακτος, χοιρινό, κατσικάκι, αρνάκι, γίδα, πρόβατο, κότα, γουρουνόπουλο, κουνέλι , γαλοπούλα, .. λουκάνικα χωριάτικα φτιαγμένα με παραδοσιακό τρόπο με πράσα !!
τηλ.παραγγελιών 0462 0 23737,24080,80920
Κ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΗ 26, ΓΡΕΒΕΝΑ
Μιλάμε πάντα για χωριάτικο κρέας !! ...
με την γρεβενιώτικη σφραγίδα !!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ
τα ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ της ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΚΩΤΤΑΣ
(δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού)

τηλ.παραγγελιών 2462023737,24080,80920
Κ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΗ 26, ΓΡΕΒΕΝΑ
kreata.gr
Η έγκυρη ενημέρωση για το ελληνικό ντόπιο κρέας

----------
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ/ΟΥΝ

  • ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:
    • ΡΑΠΤΗΣ(Ξενώνες και παραδοσιακή ταβέρνα στο ιστορικό Τρίκωμο Γρεβενών)
    • Casa La Mundi(Το μεγαλύτερο hotel στη Βασιλίτσα με όλες τις ανέσεις)
    • Hotel Achilleion - Με πανοραμική θέα και εναρμονισμένο με την αισθητική του περιβάλλοντος και τις καθαρές γραμμές του μακεδονικού τοπίου, προσθέτει καινούριες διαστάσεις στο χώρο των ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
    • Μηλιώνης(hotel - αίθουσα δεξιώσεων στο πιο ειδυλιακό σημείο των Γρεβενών)
    • Ο γέρο Σμόλικας (Ενοικιαζόμενα δωμάτια - ψησταρία κ. Αβέλλα στη Σαμαρίνα)
    • Κώστας(Οικογενειακό κέντρο - Ψησταριά στην Μυρσίνα Γρεβενών)
    • ΑΥΛΑΙΣ (παραδοσιακή ταβέρνα στα Γρεβενά)
    • ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ(παραδοσιακό αρτοζαχαροπλαστείο  στα Γρεβενά)
    • ΚΑΒΑ ΜΠΕΛΛΟΣ (παραδοσιακή κάβα από το 1923 στα Γρεβενά)
φωτογραφίες/ιστορίες απ' τα ωραία Γρεβενά
  • Το σχέδιο πόλης του Δήμου Γρεβενών (με δυνατότητα zoom)
  • Στον αστερισμό των πανηγυριών - Παλαιότερα αποτελούσαν για τους κατοίκους των χωριών το μοναδικό διέξοδο στη διασκέδαση, σήμερα ..
  • Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε ... Πιστοί στο έθιμο αιώνων, οι καβαλάρηδες της Σιάτιστας θα πάρουν και πάλι, ανήμερα της Παναγίας, το δρόμο και τα μονοπάτια  που οδηγούν...
  • ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΑΝΟΡΑ - Το σεβάσμιο προσκύνημα της Δυτικής Μακεδονίας
  • Πέτρινα γεφύρια του νομού Γρεβενών- όπως τα παρουσιάζει ο ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.
  • Δασύλλιο - Γρεβενών - ένα, πραγματικά, πολύ καλό site με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο (φωτογραφίες, κείμενα).
  • Τα παλιά Γρεβενά: 1
  • Θεόδωρος Ζιάκας: 1 / 2
  • Πέτρινα ... στολίδια - Δεκαεννέα πέτρινα γεφύρια στο νομό Γρεβενών, αντιστέκονται ..
  • Παζάρι στα Γρεβενά
  • Rafting στον Πόρο
  • Αγ. Νικόλαος Περιβολίου
  • Χειμερινή κατασκήνωση
  • ----------
    ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
    ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΚΩΤΤΑΣ
    kreata.gr

    www.fora.gr
     

    Αυτό το site έχει κατασκευαστεί από τη ΦΟΡά και είναι μια προσφορά της ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΚΩΤΤΑΣ