Ξενώνας Κυπαρίσση
Σαμαρίνα Γρεβενών
ΤΗΛ: 24620 95253
ΚΙΝΗΤΟ: 6932911340
WebSite: www.fora.gr/kyparissis
12 ΜΗΝΕΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ

Βρισκόμαστε στην ξακουστή Σαμαρίνα σε υψόμετρο 1500μ. στις πλαγιές του Σμόλικα με θέα τις πίστες της Γομάρας (2.028μ.) για να σας προσφέρουμε στιγμές χαλάρωσης, χαράς αλλά και διασκέδασης και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Η 35η πείρα μας στην ξενοδοχειακή υποδοχή της Σαμαρίνας αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον είναι η καλύτερη εγγύηση.
 

Ο ξενώνας μας είναι πλήρως ανακαινισμένος (Ιούλιος 2003), με κεντρική θέρμανση, βρίσκεται 100μ. από την εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας με το θρυλικό πεύκο ριζωμένο  στο ιερό. Στην 80τμ αίθουσά μας μπορείτε να απολαύσετε δίπλα στο τζάκι τον καφέ, το πρωινό αλλά και το ποτό σας παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, διαβάζοντας ιστορικά βιβλία καθώς και άλλα έντυπα για την Σαμαρίνα.
 

ΔΩΜΑΤΙΑ: Διαθέτουμε 10 δίκλινα και 2 τετράκλινα δωμάτια επιπλωμένα με παραδοσιακά ξύλινα έπιπλα όλα με δικό τους wc-ντους, και  τηλεόραση. Από τις βεράντες των δωματίων μπορείτε να απολαύσετε την μοναδική θέα προς τις πλαγιές της Πίνδου.


Zoom in

Zoom in


Zoom in


Zoom in

Συνοδός βουνού: Ο ξενώνας μας διαθέτει συνοδό βουνού, για να σας οδηγήσει στις κορυφές του Σμόλικα, τις δρακόλιμνες, στη Βάλια κίρνα, στο Κρεμαστό νερό και στα γύρω βουνά.
  Το κρεμαστό
          ΝερόΠεριηγήσεις
 • Το φαράγγι της Βάλια Κίρνας
 • Μεγάλη Παναγία με το πεύκο στο Ιερό
 • Το κρεμαστό Νερό
 • Δρακολίμνη στο Σμόλικα
 • Το όμορφο οροπέδιο «ΤΑ ΜΟΤΣΕΛΙΑ»
 • Τον οικισμό « ΧΕΛΙΜΟΔΙ» - η περιοχή του Χελιμοδίου  προσαρτήθηκε στη Σαμαρίνα στα τέλη του 18ου αι. αφού διώχθηκε από εκεί ο βουλγαρόφωνος συνοικισμός.
  Μεγάλη Παναγία
          με το πεύκο στο ΙερόΠανηγύρια
  Οι βλάχοι της  Σαμαρίνας εξακολουθούν να δίνουν μια ιδιαίτερη πολιτισμική  ταυτότητα στην περιοχή. 'Οπου κι αν βρίσκονται έρχονται εδώ κάθε δεκαπενταύγουστο για να εκφράσουν τη συνοχή τους με χορό και γλέντι στο μεγαλύτερο πανηγύρι του χωριού. Στις 16 Αυγούστου, την επόμενη μέρα της γιορτής όλο το χωριό συγκεντρώνεται στη μεγάλη αυλή της εκκλησίας του χωριού για τον περίφημο χορό “Τσάτσο”. 'Αλλα πανηγύρια που γίνονται στη Σαμαρίνα είναι στις 23 και 24 Ιουνίου, στη γιορτή του Αϊ Γιαννιού του Κλειδωνά  και στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στη γιορτή της Μικρής Παναγίας. Επίσης στις 28 Οκτωβρίου γίνεται κάθε χρόνο η Παραδοσιακή Παρέλαση, κάτι μοναδικό σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βλάχοι της Πίνδου ήταν πάντα χριστιανοί και με βαθιά ελληνική συνείδηση, ενώ παράλληλα με την ελληνική μιλούν μια ιδιωματική λατινογενή γλώσσα.
Ξενώνας Κυπαρίσση
Σαμαρίνα Γρεβενών
ΤΗΛ: 24620 95253
ΚΙΝΗΤΟ: 6932911340
WebSite: www.fora.gr/kyparissis
12 ΜΗΝΕΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ
Αυτό το site έχει κατασκευαστεί από τη ΦΟΡΑ